Auto verkopen via een veiling

5/5 - (7 votes)

Een van de snelste auto verkoop methodes is de autoveiling. Een auto verkopen via een veiling kan namelijk binnen 1 dag geregeld zijn. Hierbij hoef je vaak niet meer te doen dan enkele foto’s te uploaden van de auto en een richtprijs aan te geven. Vervolgens ontvang je een bod waartegen je direct de auto verkopen kunt.

Bekende autoveiling websites in Belgie zijn:

Waarop letten bij een veiling voor auto’s?

Soms kost een autoveiling geld. Niet iedereen wilt betalen om achter de verkoop waarde te komen. Daarom kun je het beste goed de voorwaarden doorlezen voordat je de auto aanmeldt voor verkoop. Wanneer een autoveiling gratis is, dan zie je dat snel genoeg. Een gratis autoveilingen zal dit namelijk duidelijk vermelden.

Bij sommige veilingen betaal je voor het aanmelden van een auto, of bij het auto verkopen. Ook hier zijn uiteraard weer uitzonderingen te vinden. Niet allemaal kosten ze namelijk geld. Waar je ook op moet letten is of de auto wordt opgehaald, of dat je hem zelf moet gaan brengen. Woon je zelf in Brussel en moet je de auto naar Gent of Antwerpen brengen, dan kan daar veel tijd en soms ook geld in gaan zitten. Je moet immers ook weer terug naar huis.

Hoe snel kun je een auto verkopen via een veiling?

Bij de gemiddelde autoveiling kun je de auto verkopen in 1 of 2 dagen tijd. Dit hangt mede af van het netwerk dat de veiling heeft. Hoe groter het netwerk, hoe sneller het auto verkopen kan gaan.