De 10 beste SUV’s voor het gezin

4.6/5 - (7 votes)

Om met het hele gezin lekker en comfortabel de weg op te kunnen, zit je in een goede SUV lekkerder en veiliger. Mocht je een nieuwe SUV willen kopen, en je oude auto verkopen, dan kun je de onderstaande 10 beste SUV’s voor het gezin eens bekijken!

 

#1 Volvo XC40

Richtprijs €30.000

De XC40 heeft misschien vergelijkbare voor- en achterlichten als de andere modellen van het bedrijf om een ​​familiegelijkenis te garanderen, maar de rest van de details en de algemene verhoudingen van de auto zijn behoorlijk verschillend. Maar wat nog belangrijker is, is dat de XC40 zijn kenmerkende stijl zo goed combineert met ruimte, comfort, geavanceerde veiligheid en relatieve betaalbaarheid dat het in 2020 de auto van het jaar was. Het is de beste gezins-SUV die u vandaag kunt kopen.

Ga naar Volvo.be

#2 Range Rover Evoque

Richtprijs €38.000

Het is misschien wel het uiterlijk van de Evoque dat eerst uw interesse wekt, maar het is ook een sensationele auto op meer objectieve niveaus. Goed om in te rijden, echt chic van binnen en verrassend praktisch, het is zelfs financieel zinvol dankzij ongelooflijk sterke inruilwaarden!

Ga naar Landrover.be

#3 Skoda Karoq

Richtprijs €26.500

Net als de Ateca biedt de Karoq veel van de beste stukjes van de Tiguan voor duizenden minder. En hoewel het de minst sportieve van de drie is om mee te rijden, is het over het algemeen de beste allrounder, met een gepolijst rijgedrag en slimme achterstoelen die kunnen worden verschoven, achterover leunen of volledig kunnen worden verwijderd. Hij wordt ook geleverd met meer standaarduitrusting dan de Ateca.

Ga naar Skoda.be

#4 Seat Ateca

Richtprijs €25.000

De Ateca was baanbrekend voor Seat, omdat het Spaanse merk eerder evenveel SUV’s als ruimteschepen had gebouwd. Het bleek echter het wachten meer dan waard, door een ruim interieur te combineren met de beste rijeigenschappen in zijn klasse en een veel aantrekkelijkere prijs dan de nauw verwante Volkswagen Tiguan.

#5 BMW X1

Richtprijs €

Gebaseerd op dezelfde onderbouwing als BMW’s eerste MPV, de 2 Series Active Tourer , is de X1 een zeer praktische keuze die beschikbaar is in zowel voor- als vierwielaandrijving. Zorg ervoor dat u kunt leven met de aanzienlijke hoeveelheid verkeerslawaai die het genereert.

#6 Volkswagen Tiquan

Richtprijs €29.000

Deze eenmalige Nissan Qashqai en Kia Sportage- rivaal is opnieuw uitgevonden als een duurdere SUV, dus nu moet hij het opnemen tegen formidabele prestige-badged-concurrentie zoals de BMW X1  en Volvo XC40 . Gelukkig bouwt de nieuwste Tiguan voort op de sterke punten van het origineel en biedt hij meer ruimte en comfort en verbeterde efficiëntie. Helaas (voor Volkswagen) heeft het twee zusterauto’s die goedkoper in aanschaf en net zo capabel zijn.

#7 Hyundai Tucson

Richtprijs €32.000

Als binnenruimte hoog op je prioriteitenlijst staat, moet je zeker een kijkje nemen bij de Tucson, want een kwartet grote volwassenen heeft ook genoeg ruimte op de achterbank, en de kofferbak is spelonkachtig. Hybride technologie maakt de Tucson ook een efficiënte keuze, maar het is een beetje aan de prijzige kant en er zijn betere gezins-SUV’s. Met deze auto krijg je absoluut waar voor je geld. De rijprestaties zijn bovendien van zeer hoog niveau, wat hem een comfortabele SUV maken. Voor een kleine meerprijs kun je ook een 3d camera krijgen zodat je een goed zicht hebt van wat er rondom de auto gebeurt. 

#8 Peugeot 3008

Richtprijs €30.000

De 3008 past precies in de huidige trend van agressieve exterieurstyling, terwijl het interieur eruitziet als iets dat je zou zien in een autosalonconcept, met zijn mix van ongebruikelijke materialen en avant-gardistisch design. Je krijgt ook goed rijcomfort en een grote kofferbak, maar hebt te maken met middelmatige beenruimte achterin en een traag infotainmentsysteem.

#9 Audi Q3

Richtprijs €34.900

Audi’s tweede generatie Q3 biedt een hightech interieur met veel ruimte voor zowel passagiers als bagage. Het is ook een goede auto om te rijden, met een beheerste wegligging en nauwkeurig stuurgedrag. De rit kan echter een beetje stevig zijn en sommige van de grotere verkochte motoren klinken ruig.

 

#10 Dacia Duster

Richtprijs €16.800

Het voorpaginanieuws over de Dacia Duster is zijn ultralage vanafprijs – veel lager dan welke SUV-rivaal dan ook. Er zijn enkele tekortkomingen, zoals het matige rijgedrag en het goedkope interieur, maar als je goedkoop autorijden zonder franje, SUV-looks en meer dan genoeg dagelijkse bruikbaarheid wilt, is de Duster ongeëvenaard.