Tweedehands auto verkopen

Een tweedehands auto verkopen kan via een zoekertje, maar ook direct aan een auto handelaar, inkoper, opkoper, of veiling. Wat de verschillen tussen deze partijen zijn leest u hieronder:

Auto verkopen via 2dehands (zoekertje)

Een auto verkopen via een zoekertje is een redelijk eenvoudige manier van auto verkopen, maar onderaan de streep kost het vaak wel veel tijd. Zo moet je zelf de advertentie teksten gaan schrijven, en zelf het contact met potentiële kopers gaan onderhouden. Niet alle kopers zijn even gemakkelijk. Je moet er rekening mee houden dat je gemiddeld 3 tot 4 personen langs moet laten komen, en een proefrit moet laten maken, voordat de auto eens verkocht is. Vaak willen mensen (kopers) nog flink onderhandelen over de verkoopprijs. Dit staat niet iedere auto verkoper aan. Wees hierop dus bedacht.

  • Voordeel: groot bereik
  • Nadeel: kost veel tijd en energie

Auto verkopen aan handelaar

Een auto verkopen aan een handelaar levert de minste inspanning op. De inkoper komt vaak kijken naar de auto en brengt direct een bod uit. Accepteer je het bod, dan neemt de handelaar (opkoper) de auto meteen mee.

  • Voordeel: snel auto verkopen
  • Nadeel: niet altijd beste prijs

Auto verkopen aan autoveiling

Een auto verkopen aan een autoveiling kan soms ook een uitkomst bieden. Het kost weinig tijd want veel meer dan de voertuiggegevens invullen en een paar foto’s uploaden is niet nodig. De veiling gaat op zoek naar kopers en laat ze tegen elkaar opbieden. Je kunt dan de auto verkopen tegen het hoogste bod.

  • Voordeel: snel auto verkopen
  • Nadeel: kunnen soms kosten aan verbonden zijn

Zonder gedoe een auto verkopen

Wil je zonder gedoe een auto verkopen, dan moet je in principe de tweedehands zoekertjes sites links laten liggen. Deze kosten doorgaans veel tijd. De auto opkoper, auto inkoper, auto handelaar, en autoveiling zijn sneller en makkelijker. Deze vind je tevens op een goede auto verkoop site.

5/5 - (7 votes)