Stel u krijgt of maakt schade aan uw auto, wat wordt er dan vergoed door de verzekering en wat niet? Een veel gestelde vraag omtrent autoschade is wat de verzekering uitkeert. Je wilt immers ook niet al te lang met autoschade blijven zitten. Als je van te voren weet dat jou schade niet wordt vergoed door de verzekering dan hoef je ook niet af te wachten en kun je direct actie ondernemen. De beslissing is dan of de schade aan de auto hersteld moet worden of dat u de schadeauto verkopen gaat.
Welke schade er wordt vergoed hangt van uw verzekering af. Heeft een een All Risk verzekering of Omniumverzekering? Bij een kleine omniumverzekering worden schades vergoed waarbij geen tegenpartij aanwezig is. Dit betekend dat brand, storm en natuurschade zijn verzekerd. Vliegt uw auto in de brand, waait er een boom op uw auto op hagelt het zo hard dat u schade oploopt aan de auto dan is een kleine omniumverzekering die de schade zal vergoeden.
Volledige omniumverzekering
Een volledige omniumverzekering vergoed ook de schade aan uw auto wanneer een aanrijding uw eigen schuld is. Bij een normale BA verzekering (basis aansprakelijkheid) wordt alleen de schade aan de tegenpartij vergoed en niet je eigen schade. Bij een volledige omniumverzekering (all risk) is dat wel het geval. Echter zijn daar weer kleine regels aan verbonden welke afhangen per verzekering. Soms is er een eigen risico van toepassing of zal de toekomstige premie stijgen doordat u een schade claimt. Het voordeel is wel dat uw schade aan de auto volledig wordt vergoed.
Autoschade herstellen is duur
Autoschade kan snel in de duizenden euro’s lopen.
Een bumper herstellen (vervangen + spuiten) kan u makkelijk 1200 euro kosten. Een portier uitdeuken + spuiten kost 800 euro. Een voorruit kost gemiddeld 600 euro. Zo ziet u dat de bedragen voor schadeherstel erg hoog zijn. Schade herstellen kost veel tijd en geld. Ook brengt het een hoop ongemak met zich mee. Ondertussen zit u zonder auto. Sommige herstellingsbedrijven lenen u dat een auto ter overbrugging.
Indien u dus niet all risk verzekerd bent of een (volledige) omnium verzekering heeft is de kans groot dat u bij een accident zelf uw eigen schade moet betalen. Is uw auto nog zeer recent dan kunnen kleine schades laten herstellen interessant zijn. Is uw auto al wat ouder dan kan in sommige gevallen betekenen dat de kosten voor schadeherstel net zo hoog zijn als de waarde van uw auto. In dit geval laten de meeste mensen de schades dan ook niet herstellen. Indien de schade even veel is als de dagwaarde van de auto dan spreekt men van ‘total loss’.
Wat zijn mijn opties bij dure schade
Indien de schade niet wordt gedekt door de eigen verzekering (omnium / all risk) en de schade is voor u te duur dan kunt u er voor kiezen om de schadeauto te verkopen. Hiervoor kunt u een zoekertje plaatsen op internet maar u kunt ook de schadeauto op een veiling aanbieden. Onze autoveiling geeft verreweg het meest voor uw schadeauto terug. Dit komt omdat wij niet bij 1 autobedrijf informeren wat men voor uw schadeauto geeft maar bij honderden. Hierdoor zijn er altijd goede biedingen op uw schadeauto.
Onze autoveiling heeft de voordelen dat u gratis en vrijblijvend het hoogste bod kunt ontvangen waarvoor u tevens de schadeauto direct kunt verkopen. Omdat de autoveiling slechts 24 uur duurt kunt u dan ook binnen 1 dag uw schadeauto verkopen! Omdat wij alleen gescreende en erkende autobedrijven in ons netwerk hebben verkoopt u de schadeauto alleen aan een bedrijf en niet aan een particulier. Dit geeft u veel voordelen.
U auto wordt volgens afspraak opgehaald en u bent er meteen van af. De betaling vind direct plaatst. Het aanmelden is net als het verkopen helemaal gratis. Omdat het bod vrijblijvend is mag u zelf beslissen of u de schadeauto wilt verkopen of niet. U maakt dus geen kosten en zit nergens aan vast.
Wilt u weten wat uw schadeauto nog waard is?
Vul dan uw gegevens in en ontvang binnen 24 uur een bod waarvoor u de schadeauto gegarandeerd voor kunt verkopen.