Schadeauto verkopen

Snel een schadeauto verkopen? Het verkopen van een auto met schade is niet altijd even makkelijk. Dit komt doordat het aantal kopers een stuk kleiner is. Zo is het zeer moeilijk om een schadeauto te verkopen aan een particulier. Het enige wat dan nog overblijft zijn auto handelaren, auto inkopers, auto opkopers, en de autoveiling.

Het vinden van de juiste koper voor een schadeauto is soms wat zoekwerk. Gelukkig zijn er veel sites waar je een schade auto verkopen kunt. Zoek maar eens op internet naar:

  • autowrak verkopen
  • schadeauto verkopen
  • auto verkopen met schade

Wat is een auto met schade waard?

De waarde van een auto met schade kan behoorlijk variëren en dat komt met name door de omvang van de schade. Het bouwjaar, het merk, het type, en de kilometerstand spelen ook een grote rol in de dagwaarde bij een auto met schade. Duurdere merken zoals Audi, Mercedes, en BMW, zijn doorgaans beter te verkopen met schade dan merken zoals Dacia, Lancia, en Fiat. Dit komt doordat de duurdere merken vaak een hogere dagwaarde hebben.

Jonge auto’s, tot 7 jaar oud, zijn vaak ook een stuk makkelijker te verkopen.

Aan welk verkoop bedrag moet je denken?

Als je wilt weten hoeveel je auto waard is met schade, dan kun je bijvoorbeeld op 2dehands.be kijken wat jouw auto zonder schade waard is. Vervolgens haal je daar de kosten van schadeherstel vanaf, en dan nog een extra marge omdat de koper anders net zo goed een auto zonder schade had kunnen kopen. Het bedrag wat je er als extra marge afhaalt ligt tussen de 2000 en 5000 euro. Ook dit is weer afhankelijk van het merk, type, bouwjaar, en kilometerstand. Zo heb je in ieder geval een goede richtprijs.

5/5 - (6 votes)